Monday, November 30, 2009

selamat ya!!

selamat melapor diri!
kerja baik-baik ya cik goverment!

go-go !!

Wednesday, November 25, 2009

mari berborak bersama apit SPG

aku : apit, nnt ikt aku g ushar gitar akustik.

apit : boleh2!! kat mana?

aku : bentley damansara or kat sunway la.. aku mls nk g bb..

apit : okay2!! ko nk angkt terus ke nk ushar harga?

aku : ushar harga dlu.. nnt aku nk beli lain hari..

apit : orait2.. nnt kau roger aku..

aku : okay2.. naik kete kenari ko la.. tak pernah ak merasa naik kete kau!

apit : boleh jeeee... takpun nnt ak try mintak cps mak aku.. baru ar rare naik satria neo cps!

aku : wahhh!!! gle stylo!! aku nk pkai kot la camtue.. stylo lebeyh nnt!

apit : pkai suar pendek ngn tee jew.. nmpk humble skit..

aku : kurengg la bhai! pkai boxer ngn pagoda jew.. btul2 humble tue.. hahahahahaha!!!

apit : wakakakakakaka!! kang tokeh kedai gtar tak kasi kita masuk lak nnt..

aku : laaaa... kata nk humble... ape brg nmpk stylo tp naik kancil jew.. wakakakakakakaka!!

apit : orait2!!! boxer koyak ngn pagoda... cnfirm humble glerrr... hahahahahahahah!!!

aku : then kita g busking kat kl.. selamber jew... baru ar seniman! wakakakakakaka!!!

apit : wakakakakakakakakakakakakaka!!! bodoh!!


* waktu kejadian ini berlaku, kedua-duanya dalam keadaan stone.. hahahahahaha!!!

report oh report

10.15 am

arghhhhh!!!
lmbat dh nk g amik test!!!
mampus aku camnie..
dh jnji ngn pn. azwa pkul 10 amik test..

aku : "assalamualaikum, pn. azwa ada?"

pn. azwa : "ye saya. kamu kat mana? cepat skit naik ofis!

aku : "okay puan!"

..................

after test,

aku : " puan, report projek nak berapa mukasurat?"

pn. azwa : "tak kurang dari 100 muka surat. tak termasuk muka depan."

aku : "erkk! tak boleh kurang sikit ke?"

pn. azwa : "boleh. tapi markah kamu pun kurang jugak la nnt. ok?"

......................

report oh report.
esok nak kena submit dah.
tapi still lagi tak siap2 lagi..
ada 7 bab lagi tak siap plak..
tak siap kang tak balik raya plak..

mlm nie mmg tak tedo la gamaknya!!
report oh report..
kau memang menyusahkan lah!!!

tension2!!!

*penulis sedang menghentakkan kepala ke dinding berulang kali





Tuesday, November 24, 2009

waktu sekarang ..

kepala makin serabut skrang nie..
final dh nk dekat..
takut, seram, cuak smua ade nie..
hopefully takde paper sangkut lagi sem nie..

raya haji dh nk dekat..
cepat2 sediakan lagu raya everybody!!
ape?! ingt aidilfitri jew ad lgu raya ke??

actually ak nk upload 1 video lagu utk raya nie..
ak nyanyi + ak men gitar..
tp ats sebab masalah tekak gatal dan btuk2..
so tak dapatlah nk rakam video tue..
myb after tekak ok ak akn rakam blik video yg lg bgus utk anda smua..

kemungkinan dengan gitar baru!!
yup2!
nxt month MEGAN akan muncul!
brand ape?
colour ape?

tungguuuuu.....

Sunday, November 22, 2009

lambaian haji

aku baca blog abg iparku En. Ajua tentang haji.
BEST!
semangat nk pergi sana..
aku copy sedikit ceritanya untuk anda smua.
tentang solat.

"kalau kita sembahyang tanpa tinggal dari lahir sampai... ambik kata umur 75 tahun. baru 400 ribu rakaat. pahala pun lebih kurang banyak tu. kalau kat mekah. solat satu waktu saja dapat 100 ribu pahala. kalau kita solat seminggu kat sana dah 11 juta lebih pahala. kita pun takdelah solat fardhu je. buat solat sunat. wirid. baca quran. semua ganda 100 ribu. tu belum solat masa bulan puasa. tak boleh kira pahalanya."

Wednesday, November 18, 2009

good song for you ...

video

this song is for you.

-JIMMYtoMEGAN-

Tuesday, November 17, 2009

teruskan berjalan ...

video

aku takkan berhenti ..

-JIMMYtoMEGAN-

Monday, November 16, 2009

apa perasaan anda?

apa perasaan anda apabila..

anda berhadapan dengan lebih dari 10 ribu penonton.
anda berhadapan dengan jerit-pekik lautan manusia.
anda berhadapan denga perasaan gugup.

takot?
terkencing dalam seluar?
menggigil?
rasa nak pitam?

hahahahaha!!
tapi perasaan tue best!!

Fly Fm Birthday Party ROCKSSSSSSSS!!!!

angelina jolie pekebun berjaya











nama projek : agronik robot
nama manja : angelina jolie
kelebihan : menyiram tanaman berpasu secara automatik.
litar-litar yang terlibat : litar microcontroller dan litar sensor objek.
spesifikasi robot :
1. mempunyai kipas air doremon.
2. mempunyai tangki air 750ml pakai buang.
3. mempunyai pam air second hand yang hampir semput.
4. mempunyai bateri sel basah yg dicuri dari kedai motosikal Heng Huat.
5. mempunyai sport rim 8 inci jenama OZ.
selebihnya sila lihat pose-pose menarik dari angelina jolie aku!



Thursday, November 12, 2009

kau jalan sendiri ya!

kau dah besar.
pandai-pandailah jalan sendiri ya!
aku dah tolong ape yang aku mampu.
selebihnya,
kau sahaja yang buat.

ok megan?

aku perhatikan kau dari jauh sahaja!

ini yang kau nak bukan?


-JIMMYtoMEGAN-

Wednesday, November 11, 2009

surat kiriman tidak rasmi

aku tahu kau siapa.
pernah aku cakap aku ambil kira semua?

aku sayang kau.
sayang pada diri kau.
sayang pada hati kau.
tak kisah kau begitu atau begini.

cuma aku mahu membantu.
kau tak pernah paham.
kau tak pernah nak ambil tahu.

tak mengapa.
itu kan diri kau.

aku pernah cakap kat diri aku.

"dia lagi sesuai dengan orang lain, siapalah aku nie. BODOH!"

"dia berkedudukan setaraf dengan orang hebat, aku? duduk dengan manusia yang selekeh"

"dia tak toleh kau bila di atas nanti, kau jgn mimpilah mahu bersama dia"

mungkin ini hakikatnya.
kau lagi baik dengan orang lain.

"perit dowh! sakit dowh!"

tak apa.
aku yang rasa seorang.

kau bilang,

"saya tak mahu sakitkan awak lagi"

aku bilang,

"itu yang sakit tue"

realiti memang sakit dari fantasi.

kalaulah kau baca coretan aku.

. . .

berubah?

ya sejak kau ke kuala lumpur.
memang kau berubah.
mungkin sudah bebas.
culture shock?
ye kot.

aku?
diam saja.
tak mahu cakap.
lagipun nanti kau bilang aku busybody.
ye aku diam.
diam.
dan diam.

sampailah saat perit tue datang.
tahu tak?
aku tersandar di dinding dengan hati sakit waktu kau beritahu.
aku kaku.
tapi kau masih gelak lagi.
masih boleh tersenyum.
kau rasa aku senyum?
mulut ya!
hati?
Allah SWT sahaja yang tahu.

lelaki menangis?
ya!
sebab ape?
sayang kau lah!

tak mengapa.
aku seorang sahaja yang merasanya.
kau rasa juga?
tak lah, kau hanya meneruskan je.

nak benci kau?
tak boleh.
aku makin sayang kau.
aku makin cinta kau.
aku makin rindu kau.

kau tahu?
tak tahu kan?

tak mengapa.
aku sahaja yang merasa.

nah sekarang kau mahu meninggalkan aku.
aku kaku lagi.
aku yang sakitkan kau agaknya.
aku masih kaku.

kalau lah kau baca coretan aku.
kalau lah kau baca blog ini.

mungkin kau akan tahu.
kenapa aku sayang kau sangat-sangat.

tak apa,
aku seorang je yang rasa.

-dari jimmy untuk megan-

Monday, November 9, 2009

pengadil itu SUCK!!!

chelsea vs manchester united

result: chelsea 1 man utd 0

ulasan:

pengadil teruk! mcm takde ijazah pengadilan bolasepak langsung!
serius teruk mutu pengadilan game nie. bkn sbb team fav aku klh ak nk bengang camni, masalahnya klau game besar camni letak pengadil yang bodoh-bodoh alang nk watpe..

baik dia kasi pengadil dari italy yg muka cam alien tue..
lagi bgus lagi baik..
nie dpt si bodoh yg rambut cam tanak ade tue bwat pe!!
bangang!!!

aku rasa better pengadil malaysia jew yg handle game mlm td..
sebab pengadil malaysia lg bagus dr pengadil game mlm td..

korang rase ak bengang sebab man utd kalah??
tgk forum chelsea lah..
fans diorg pon bengang dgn pengadil mlm td..
btul2 teruk!!!

arggghhhh!!!

Friday, November 6, 2009

senyum sahaja

" hadiah " sudah diberi ...
ucapan sudah ditulis ...
ianya jujur tiada sebarang penipuan ...

sekarang?

doa banyak-banyak ...
dan tawakal ...
insya'allah ...

Allah S.W.T maha berkuasa ...

amin