Sunday, December 27, 2009

reunion smt lipis 04-05

salam.

reunion ex-smt lipis 04-05 kat pd. agak meriah la.
yup! happy lerr dpt jmpe mmber2 lame even tak lama. jst 6 to 7 hours only.
okla dr tak jmpe langsung. thumbs up for cik organiser yg bertungkus lumus nk kmpulkan
semuanya walaupun tak semuanya dtg reunion tue.

hey! u did a good job!

ape program?

ok. bbQ tak jadi sbb hujan trun plak. tp pelik skit la, bila nk bungkus balik kayu arang
tiba2 lak tak ujan. so, mkn restoran sudah.
time nie la gua kencing dlm sluar. kencing air sirap plak!

*sigh ..

aktiviti lain?

bola tampar, beach soccer or bitch soccer? hahaha!!
oh ye! banana boat pon ade.

for those yg dtg td, trimas! lama tak jmp depa smua wlaupun dh lupa skit2.
maaf ye! gua mkn smut.

utk paparan visual, sila layari muka buku gua!
thanks!

*saat ini penulis teringatkan kenangan zaman persekolahannya.

christmas?

a night before christmas

lokasi: The Curve
masa: 12.00 am

salam.

"pesta sembur2 suka hati kaulah" berlangsung dgn meriahnya kat the curve.
betul2 meriah. pesta ini disertai oleh jerry, ajad, pomo, taqi dan gua sendiri.
pesta yg melibatkan spray khas yg mengandungi shampo cepat kering nie dimeriahkan
lagi dengan kedatangan gadis2 cina bukit yg gebu2.
perggghh!! berdarah idung beb!!

ape gua kisah? gua bujang la beb! SINGLE!

so, happening sgt2 mlm tue. pesta agak ganas, agak lucah. mmg patut dapat lambang
18sx nie. ptotla nk nmpk budak2 kecik susah sangat.

ok, untuk paparan visual malam pesta itu.
sila layari muka buku gua ok!

Tuesday, December 22, 2009

knock you down .. ouchh!

Keri Hilson, Ne-Yo and Kanye West

Keep rockin and keep knockin'
Whether you're louis vuittonin it up, or reebokin
You see the hate that they serving on a plater
So what we gon have dessert or disaster?

I never thought I'd be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in and knocked me on my face
Feels like I'm in a race but I already won first place

I never thought I fall for you as hard as I did
(as hard as I did, yeah)
You got me thinking about our life, our house and kids
(Yeah)
Every morning I look at you and smile
Cause boy you came around and you knocked me down
(knocked me down)

Sometimes love comes around
(love comes around, love comes around)
and it knocks you down
just get back up when it knocks you down
(knocks you down)
Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up when it knocks you down
(knocks you down)

I never thought I'd hear myself say
Ya'll go aheadI think I'm gonna to kick it with my girl today
I used to be commander in chief for my pimp ship flying high
Till i met this pretty little missile, who shot me out the sky

Hate to know i'm crashing don't know how it happened
but i know it feels so damn good
Said if i could go back and make it happen faster
don't you know i would baby if i could
Miss independent, to the fullest, the load never too much
she helping me pull it, she shot bullet that ended that life
I swear to you the pimp in me just died tonight
girl sometimes love

Sometimes love comes around
(love comes around, love comes around)
and it knocks you down
just get back up when it knocks you down
(knocks you down)
Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up when it knocks you down
(knocks you down)

Tell me now can you make past your caspers
So we could finally fly off into NASA
You was always the cheerleader of my dreams
to seem to only date the head of football teams,
and i was the class clown that always kept you laughing
we were never meant to be, baby we just happened
so please don't mess up the trick,
hey young world, i'm the new slick rick,
they say i move to quick but we can't let this moment past us,
let the hour glass pass right into ashes
let the wind blow the ash right before my glasses
so i wrote this love letter right before my classes
how could a goddess ask someone that's only average, for advice
o-m-g you listen to that bitch?woah is me, baby this is tragic
cause we had it, we was magici was flying, now i'm crashing
this is bad, real bad, michael jackson
now i'm mad, real mad, joe jackson
you should leave your boyfriend now, i'ma ask him

so you gotta take the good, the bad,happy and the sad
but will you bring the better future then i had in the past
cause i don't want to make the same mistakes i didi don't wanna fall back on my face again
woah, woah
i'll admit it, i was scared to answer loves call
woah, woah
and if it hits, better make it worth the fall

(When it comes around)

Sometimes love comes around
(love comes around, love comes around)
and it knocks you down
just get back up when it knocks you down
(knocks you down)
Sometimes love comes around
(comes around)
and it knocks you downjust get back up when it knocks you down
(knocks you down)

Won’t see it coming when it happens
but when it happens you’re gonna feel it, let me tell you now
you see when love comes knocks you down

Won’t see it coming when it happens
but when it happens you’re gonna feel it, let me tell you now
you see when love knocks you down

*penulis sedang tekun menyanyikan lagu ini ..

bersedia semuanya ..

* klik utk tumbesaran

Sunday, December 13, 2009

siapa diri lu yang sebenar?

lu orang dah dgr lagu Meet Uncle Hussain feat Black Mentor? cool huh?!
gua tak kisah la psl suara black tue. kureng skit la dari lan. lan still lg bgus. tp itu pandangan gua je la. anyway, gua tak nk story psl suara black or lan or makcik senah yg jual tempe kat traffic light tue. tp gua nk story skit psl lirik lgu nie. gua btul-btul layan la ngn lirik nie. serius! lirik nie ada kena mengena ngan idop gua skit-skit la. btol lah! sweet talker pon kena, muka baik ati busuk pon kena, pelakon celaka pon kena! 1000 bintang la gua kasi kat taja sbb cipta lirik hebat nie. gua klau ada chance, gua nak nyanyi lagu nie depan orang yang gua kenal lah! nnt la gua nyanyi. jom layan!

Meet Uncle Hussain feat Black Mentor-Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat

Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yg pernah ku kenal dulu

Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yg terhebat
Memukau mata melihat

jakarta dan singapura

jakarta dan singapura.

itu rezeki namanya. iya, rezeki utk aku mungkin? biarkan dulu, ada hal lagi besar belum lagi diselesaikan. ini minggu terakhir utk semester 6. iya, semester penghabisan. tapi untuk orang lain. untuk pelajar lain. bukan untuk aku. aku masih ada lagi hutang untuk diselesaikan di politeknik ini. ketara bukan, jangan pernah berkenalan dengan ku. seorang yang bodoh. pemalas, malahan masih kebingungan. saat yang lain hampir pasti memegang segulung diploma, aku masih memicu pen berwarna biru di atas sekeping nota. aku masih berpakaian mengikut akta yang telah ditetapkan. aku masih meneruskan kehidupan harian mengikut jadual yang telah disusun.

nah! siapa gadisku? siapa kekasihku? siapa teman istimewaku? lari! lari semuanya. aku tak layak untuk kalian. manusia bodoh seperti aku tak mampu atau tak setanding dengan manusia elit yang lain. kalian perlu lari menyelamatkan diri daripada manusia lemah ini. sekarang kalian tahu bukan siapa aku? tutup saja telefon kalian jika aku cuba menghubungi kalian. nescaya aku tahu kalian mahu lari dari ku. tak mengapa, aku paham.

apa ada dengan masa depanku? tahun hadapan aku bakal melihat teman-teman ku mengutip hasil mereka. aku? mengukir senyuman, mengatakan tahniah, bergurau senda. mulut boleh bohong. hati? simpan saja dalam-dalam. mahu cerita dengan siapa? berdiri di kaki sendiri. mencari penasihat dan teman mengadu, siapa mahu! buktinya? aku kan teman 5 hari sahaja. susah dicari senang dibuang.

*diam*

Tuesday, December 8, 2009

tawakal sahaja

"report awak copy and paste sahaja kan!!"

arghhhh!!!

tension2!!!

report salah print plak. penyelia projek dah membebel siap kena tuduh copy and paste dari report orang lain. actually, report yang ada pada dia tue sebenarnya bahan rujukan aku. member aku bleh plak salah print report plak. dia g print bahan rujukan tue plak. sekarang nie, nasib aku ngan group aku bergantung kat penyelia projek plak. atas budi bicara, kena la kami mengadap ketua jabatan nk explain perkara yang betul. macam-macam hal la. cuai sikit je habis datang masalah besar.

diri sendiri gak yang salah. kalau tahu jadi camni baik aku je g print aritue. nak mengeluh pun dah takda hasil. tunggu dan lihat je ape akan jadi nanti.


*saat ini penulis sedang berusaha menggantungkan diri di ruang tamu rumah sewanya ..

Tuesday, December 1, 2009

muzik ganas + lirik touching = ALESANA

ALESANA-APOLOGY

Sweat drips in my eyes
screams of lust we cry
Tonight you are everything
you're everything
You're everything to me no more
As I wake from this perfect dream
I'll escape from Eden's walls
I can not stay and live this lie
For I now must think only of myself

and to think that you will not be
Scared or surprised I severed all
All These ties
This is the end

I'll lose myself in anguish for tonight,
Help me get over you

I feel so numb to see this bitter end
(It has come to this)
End of beautiful illusions
(One last kiss)
Broken pieces will not mend to
Save our past now

This is the end

I'll lose myself in anguish for tonight,
Help me get over you
One last false apology
Help me get over you

Now we must let go
urgency
Overwhelms me as I must restrain
My flood of tears
I refuse to be slave to your false
Beauty again

I'll lose myself in anguish for tonight,
Help me get over you
One last false apology
Help me get over you

In my mind
Blood drips from your eyes
A beautiful
Last goodbye


video

Monday, November 30, 2009

selamat ya!!

selamat melapor diri!
kerja baik-baik ya cik goverment!

go-go !!

Wednesday, November 25, 2009

mari berborak bersama apit SPG

aku : apit, nnt ikt aku g ushar gitar akustik.

apit : boleh2!! kat mana?

aku : bentley damansara or kat sunway la.. aku mls nk g bb..

apit : okay2!! ko nk angkt terus ke nk ushar harga?

aku : ushar harga dlu.. nnt aku nk beli lain hari..

apit : orait2.. nnt kau roger aku..

aku : okay2.. naik kete kenari ko la.. tak pernah ak merasa naik kete kau!

apit : boleh jeeee... takpun nnt ak try mintak cps mak aku.. baru ar rare naik satria neo cps!

aku : wahhh!!! gle stylo!! aku nk pkai kot la camtue.. stylo lebeyh nnt!

apit : pkai suar pendek ngn tee jew.. nmpk humble skit..

aku : kurengg la bhai! pkai boxer ngn pagoda jew.. btul2 humble tue.. hahahahahaha!!!

apit : wakakakakakaka!! kang tokeh kedai gtar tak kasi kita masuk lak nnt..

aku : laaaa... kata nk humble... ape brg nmpk stylo tp naik kancil jew.. wakakakakakakaka!!

apit : orait2!!! boxer koyak ngn pagoda... cnfirm humble glerrr... hahahahahahahah!!!

aku : then kita g busking kat kl.. selamber jew... baru ar seniman! wakakakakakaka!!!

apit : wakakakakakakakakakakakakaka!!! bodoh!!


* waktu kejadian ini berlaku, kedua-duanya dalam keadaan stone.. hahahahahaha!!!

report oh report

10.15 am

arghhhhh!!!
lmbat dh nk g amik test!!!
mampus aku camnie..
dh jnji ngn pn. azwa pkul 10 amik test..

aku : "assalamualaikum, pn. azwa ada?"

pn. azwa : "ye saya. kamu kat mana? cepat skit naik ofis!

aku : "okay puan!"

..................

after test,

aku : " puan, report projek nak berapa mukasurat?"

pn. azwa : "tak kurang dari 100 muka surat. tak termasuk muka depan."

aku : "erkk! tak boleh kurang sikit ke?"

pn. azwa : "boleh. tapi markah kamu pun kurang jugak la nnt. ok?"

......................

report oh report.
esok nak kena submit dah.
tapi still lagi tak siap2 lagi..
ada 7 bab lagi tak siap plak..
tak siap kang tak balik raya plak..

mlm nie mmg tak tedo la gamaknya!!
report oh report..
kau memang menyusahkan lah!!!

tension2!!!

*penulis sedang menghentakkan kepala ke dinding berulang kali





Tuesday, November 24, 2009

waktu sekarang ..

kepala makin serabut skrang nie..
final dh nk dekat..
takut, seram, cuak smua ade nie..
hopefully takde paper sangkut lagi sem nie..

raya haji dh nk dekat..
cepat2 sediakan lagu raya everybody!!
ape?! ingt aidilfitri jew ad lgu raya ke??

actually ak nk upload 1 video lagu utk raya nie..
ak nyanyi + ak men gitar..
tp ats sebab masalah tekak gatal dan btuk2..
so tak dapatlah nk rakam video tue..
myb after tekak ok ak akn rakam blik video yg lg bgus utk anda smua..

kemungkinan dengan gitar baru!!
yup2!
nxt month MEGAN akan muncul!
brand ape?
colour ape?

tungguuuuu.....

Sunday, November 22, 2009

lambaian haji

aku baca blog abg iparku En. Ajua tentang haji.
BEST!
semangat nk pergi sana..
aku copy sedikit ceritanya untuk anda smua.
tentang solat.

"kalau kita sembahyang tanpa tinggal dari lahir sampai... ambik kata umur 75 tahun. baru 400 ribu rakaat. pahala pun lebih kurang banyak tu. kalau kat mekah. solat satu waktu saja dapat 100 ribu pahala. kalau kita solat seminggu kat sana dah 11 juta lebih pahala. kita pun takdelah solat fardhu je. buat solat sunat. wirid. baca quran. semua ganda 100 ribu. tu belum solat masa bulan puasa. tak boleh kira pahalanya."

Wednesday, November 18, 2009

good song for you ...

video

this song is for you.

-JIMMYtoMEGAN-

Tuesday, November 17, 2009

teruskan berjalan ...

video

aku takkan berhenti ..

-JIMMYtoMEGAN-

Monday, November 16, 2009

apa perasaan anda?

apa perasaan anda apabila..

anda berhadapan dengan lebih dari 10 ribu penonton.
anda berhadapan dengan jerit-pekik lautan manusia.
anda berhadapan denga perasaan gugup.

takot?
terkencing dalam seluar?
menggigil?
rasa nak pitam?

hahahahaha!!
tapi perasaan tue best!!

Fly Fm Birthday Party ROCKSSSSSSSS!!!!

angelina jolie pekebun berjaya











nama projek : agronik robot
nama manja : angelina jolie
kelebihan : menyiram tanaman berpasu secara automatik.
litar-litar yang terlibat : litar microcontroller dan litar sensor objek.
spesifikasi robot :
1. mempunyai kipas air doremon.
2. mempunyai tangki air 750ml pakai buang.
3. mempunyai pam air second hand yang hampir semput.
4. mempunyai bateri sel basah yg dicuri dari kedai motosikal Heng Huat.
5. mempunyai sport rim 8 inci jenama OZ.
selebihnya sila lihat pose-pose menarik dari angelina jolie aku!



Thursday, November 12, 2009

kau jalan sendiri ya!

kau dah besar.
pandai-pandailah jalan sendiri ya!
aku dah tolong ape yang aku mampu.
selebihnya,
kau sahaja yang buat.

ok megan?

aku perhatikan kau dari jauh sahaja!

ini yang kau nak bukan?


-JIMMYtoMEGAN-

Wednesday, November 11, 2009

surat kiriman tidak rasmi

aku tahu kau siapa.
pernah aku cakap aku ambil kira semua?

aku sayang kau.
sayang pada diri kau.
sayang pada hati kau.
tak kisah kau begitu atau begini.

cuma aku mahu membantu.
kau tak pernah paham.
kau tak pernah nak ambil tahu.

tak mengapa.
itu kan diri kau.

aku pernah cakap kat diri aku.

"dia lagi sesuai dengan orang lain, siapalah aku nie. BODOH!"

"dia berkedudukan setaraf dengan orang hebat, aku? duduk dengan manusia yang selekeh"

"dia tak toleh kau bila di atas nanti, kau jgn mimpilah mahu bersama dia"

mungkin ini hakikatnya.
kau lagi baik dengan orang lain.

"perit dowh! sakit dowh!"

tak apa.
aku yang rasa seorang.

kau bilang,

"saya tak mahu sakitkan awak lagi"

aku bilang,

"itu yang sakit tue"

realiti memang sakit dari fantasi.

kalaulah kau baca coretan aku.

. . .

berubah?

ya sejak kau ke kuala lumpur.
memang kau berubah.
mungkin sudah bebas.
culture shock?
ye kot.

aku?
diam saja.
tak mahu cakap.
lagipun nanti kau bilang aku busybody.
ye aku diam.
diam.
dan diam.

sampailah saat perit tue datang.
tahu tak?
aku tersandar di dinding dengan hati sakit waktu kau beritahu.
aku kaku.
tapi kau masih gelak lagi.
masih boleh tersenyum.
kau rasa aku senyum?
mulut ya!
hati?
Allah SWT sahaja yang tahu.

lelaki menangis?
ya!
sebab ape?
sayang kau lah!

tak mengapa.
aku seorang sahaja yang merasanya.
kau rasa juga?
tak lah, kau hanya meneruskan je.

nak benci kau?
tak boleh.
aku makin sayang kau.
aku makin cinta kau.
aku makin rindu kau.

kau tahu?
tak tahu kan?

tak mengapa.
aku sahaja yang merasa.

nah sekarang kau mahu meninggalkan aku.
aku kaku lagi.
aku yang sakitkan kau agaknya.
aku masih kaku.

kalau lah kau baca coretan aku.
kalau lah kau baca blog ini.

mungkin kau akan tahu.
kenapa aku sayang kau sangat-sangat.

tak apa,
aku seorang je yang rasa.

-dari jimmy untuk megan-

Monday, November 9, 2009

pengadil itu SUCK!!!

chelsea vs manchester united

result: chelsea 1 man utd 0

ulasan:

pengadil teruk! mcm takde ijazah pengadilan bolasepak langsung!
serius teruk mutu pengadilan game nie. bkn sbb team fav aku klh ak nk bengang camni, masalahnya klau game besar camni letak pengadil yang bodoh-bodoh alang nk watpe..

baik dia kasi pengadil dari italy yg muka cam alien tue..
lagi bgus lagi baik..
nie dpt si bodoh yg rambut cam tanak ade tue bwat pe!!
bangang!!!

aku rasa better pengadil malaysia jew yg handle game mlm td..
sebab pengadil malaysia lg bagus dr pengadil game mlm td..

korang rase ak bengang sebab man utd kalah??
tgk forum chelsea lah..
fans diorg pon bengang dgn pengadil mlm td..
btul2 teruk!!!

arggghhhh!!!

Friday, November 6, 2009

senyum sahaja

" hadiah " sudah diberi ...
ucapan sudah ditulis ...
ianya jujur tiada sebarang penipuan ...

sekarang?

doa banyak-banyak ...
dan tawakal ...
insya'allah ...

Allah S.W.T maha berkuasa ...

amin

Tuesday, October 27, 2009

i'll be back for you

All my bags are packed
I'm ready to go
I'm standing here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye

But the dawn is breakin'
This early mornin'
The taxi's waitin'
He's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could cry

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leaving on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe I hate to go

I...
There's so many times I've let you down
So many times I've played around
I tell you now
They don't mean a thing

Every place I go, I think of you
Every song I sing, I sing for you
When I come back
I'll wear your wedding ring

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leaving on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe I hate to go

Now the time has come to leave you
One more time let me kiss you
Close your eyes i'll be on my way
Dream about the days to come
When I won't have to leave alone
About the time when I don't have to say...

Oh, kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leaving on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe I hate to go

I'm leaving on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe I hate to go

aku diamkan diri sementara ..

baiklah ..

aku tutupkan suis lampu itu ..
aku bukakan tali yang terikat itu ..
biar bisa bergerak dengan bebas ..
biar bisa tersenyum semula ..

jangan lupa pada yang lebih berkuasa ..
lakukan arahan dengan rela hati ..
jangan sekali tertinggal ..
itu saja pesan aku ..

doa aku kirimkan ..
moga berjaya sentiasa ..
kirimkan salam pada keluarga ..

agar ketemu di lain masa ..
sayang selamanya ..

"lepaskan yang disayangi untuk kau disayang"

Saturday, October 24, 2009

lama-lama tahu juga

malam ini aku senyum besar.
satu-satu aku nampak.
satu-satu aku tahu.
satu-satu aku sedar.

kau?

satu-satu dah terlihat.
satu-satu dah terbuka.
satu-satu dah tertunjuk.

selepas ini?

lihat saja penjelasan kau.
aku senyum sahaja.
dari julai sampai oktober.
lama bukan kau simpan?

terima kasih ya Allah.

Wednesday, October 21, 2009

share

bila kita berkongsi barang
tak menjadi masalah kn?

bila kita berkongsi cinta?
ape akan jadi?

Monday, October 19, 2009

maafkan saya cik suharti~

maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya..

wahai cik suharti jangan merajuk
maafkan saya si bujang lapuk
jikalau salah tolonglah tunjuk
saya rela hai kena ketuk

nandung-nandung dayang si nandung
wahai saudari maafkan saya

maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya

kalau cik suharti tak mahu maafkan
saya nak pindah tanjung rambutan
wahai cik suharti tidakkah kasihan
saya nak mati bercerai badan

nandung-nandung wahai si nandung
wahai saudari maafkan saya

maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya

wahai cik suharti jangan marah sangat
sedangkan nabi ampunkan umat
kalau cik suharti mukanya kelat
ke lubang jendela saya nak lompat

nandung-nandung wahai si nandung
wahai saudari maafkan kami

maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya
maafkan saya

maaf

maaf aku dah lama tak menulis..
ada masalah yang perlu aku selesaikan..

Monday, October 5, 2009

m e g a n

"Selama aku masih bisa bernafas, masih mampu berjalan, ku akan selalu memujamu.
Meski ku tak tahu lagi, engkau ada dimana. Dengarkan aku, ku merindukanmu"

aku ingin engkau selalu ada..
aku ingin engkau aku kenal..

Tuesday, September 29, 2009

payung emas.

megan: xpela, nnt syg dpt payung emas kat syurga!
kurt: xnak lah! sorang jew dh ckup baik.
megan: eleh ye la tue~
kurt: btol la. ingt mampu ke?
megan: btol nie? pasnie dh takleh dh.
kurt: ye syg. tak payah nk payung emas. nnt org crikan umh kite spray ngn colour emas.
megan: ahahahaha! bunguk!

tuuuuuuuuuuuuuuuuutttt...

okaylah sket paleotak aku arinie..
trima kasih ye syg!
maaf la aku tak pndai nk kongsi2 la kat org lain.
kau sorang dh ckup!
ngeeee~

minggu serabut dan pening kepala

isnin-test sistem elektronik 2.
selasa-kuiz math 4.
rabu-kuiz 1 & 2 komunikasi data, presentation komunikasi data, test analisis litar.
khamis-submit assignment math 4, test math 4.
jumaat-unknown

p/s: tolong tembak tempurung kepala saya dengan shotgun boleh x??

Tuesday, September 15, 2009

list-list membeli..

jom tgk ape list-list terbaru barang yang bakal aku beli untuk hari raya nanti.
check it out!

1. Selipar.
2. Seluar jeans.
3. T-shirt Led Zeppelin.
4. Boxer.

jom tgk lak ape list-list barang yang tertangguh.
check it out!

1. Onitzuka Tiger.
2. T-shirt Metallica.
3. T-shirt Atreyu.
4. T-shirt Bring Me The Horizon.
5. Seluar jeans koyak.
6. Beg Mcbeth.

belajar atau kerja?

i got 1 new message from my email:

*sudah di translate kan

"waksam! kau nk job x? job utk sound engineer utk projek terbaru band hardcore.
bukan projek cikai-cikai bai! Projek nie akn dijual kat UK."

"kau handle sound untuk band2 hardcore dari malaysia. if okay kau roger aku ya!'

"as soon as possible!!"

ulasan:

aku dpt projek besar utk hardcore scene malaysia.
gaji yg ditawarkan amatlah besarrrrr!
tapi pihak penganjur nk aku wat job tue full time.
masalah sekarang, aku study lagi.
so takut tak dapat bagi komitmen penuh.

lepas berbincang dengan pihak penganjur,
aku lepaskan job tue.
even aku sendiri pun cam blur2 skit.
yela, job yg aku suka kn?
cam rasa rugi la plak..

tp takpe,
rezeki tue kan ada kat mana2..
insya'allah, lain masa adalah rezeki tue.

sorry la geng indonesia,
gwe enggak bisa join kalian.
maaf ya dong!
lenkali gwe join kalian ya!

thanks a lot~


model utk hari raya!!!

salam..
aku memerlukan model berbentuk manusia untuk menjayakan photoshoot utk hari raya.
ada sesiapa berminat?

Wednesday, September 9, 2009

Tanda-tanda MATI

Tanda 100 hari sebelum hari mati.

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya lepas
waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mere ka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.

Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk
memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan
yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang
letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.

Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk
makan.


Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi
kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu di mana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah
belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


Tanda akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian
pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.



Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak forward this buletin...may ALLAH SWT bless you..saling berpesan2lah sesama kita

Thursday, September 3, 2009

aku dengar ini

" How come you wants to be in my class? "

" I'm asking you 1 question but you dont know how to answer it! "

soalan yang ditanya:

" what semester? "

aku jawab:

" errr..aah..okay "

ulasan:

aku boleh jawab soalan tue ngn senang.
tapi 1st time dia soal aku, mulut dia penuh dengan air liur kowt.
so sebutan dia aku tak paham.
lagi 1, dia soal aku tanpa lihat muka aku.
so aku ingat dia cakap dengan orang lain.

maaflah puan,
saya setiap hari korek telinga.
sebelum cakap telan air liur dulu ya puan.

oh ye,
nak belajar sesuatu kena pandai dulu ke?
bukan belajar untuk jadi pandai ke?
or belajar untuk jadi bodoh?

aku confuse la..

setiap waktu ada ujian

Terpaksa drop paper english 5 semester nie.
Terpaksa ambil paper tue next semester.
Aku sabar.

Terpaksa drop paper komunikasi data semester nie.
Terpaksa ambil paper tue next semester.
Aku sabar.

Call megan berkali-kali tapi tak dapat sebab telefon dia problem.
Aku sabar.

Tengok housemate aku makan tengahari buta.
Aku sabar.

Dapat surat amaran kedatangan walaupun aku ada alasan kukuh sebab jadual kelas aku bercanggah.
Aku sabar.

Terpaksa naik turun pejabat untuk urusan dengan PA.
Aku sabar.

Aku rindukan ramai orang.
Aku sabar.

Lalu, setiap kali aku bentangkan sejadah dan menunaikan tanggungjawab 5 waktu.
Aku selangkan doa mohon pada-Mu.
Moga-moga kesabaran aku betahan selamanya.

Aku tak mengeluh.
Tetapi, aku percaya atas jalan-Mu.
Semua yang terjadi ada hikmahnya.
Semua benda memerlukan KESABARAN.

Sabar & Ikhlas.
Sabar & Ikhlas.
Sabar & Ikhlas.



Wednesday, September 2, 2009

senarai nama penerima duit raya pada tahun ini

1. Nur Ain Atikah bte Ahmad Yani
2. Nur Ain Atillia bte Ahmad Yani
3. Nur Ain Khalisyah bte Ahmad Yani
4. Mohd Fauzan Ariff bin Fuzeey
5. Mohd Faidh Asyraff bin Fuzeey
6. Mohd Farid Amar bin Fuzeey
7. Nur Nilam Kirana bte Harlis
8. Mohd Aimi Aiman bin Harlis
9. Marissa Amani bte Mohd Azwar
10. Mohd Karliff Hakimi bin Yasmen
11. Nur Qairah bte Yasmen
12. Masih Dalam Perut Ibunya

list nama-nama anak buah aku.
setiap seorang akan mendapat rm10.
boleh yeeee..

maaflah,
ucu belum kerja lagi laaaa..
nanti dah keje ucu tambah lagi ye duit raya tue ek!!

ucu sayang korang semua wahai ultraman dan sailormoon!!!

Saturday, August 29, 2009

pedoman & ikhtibara

"Bila Allah cepat makbulkan doamu , Maka DIA menyayangimu."

"Bila Allah lambat makbulkan doamu , Maka DIA ingin mengujimu."

"Bila Allah tidak makbulkan doamu , Maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu."

tapi manusia sering lupa untuk bersyukur selepas Allah berikan nikmatnya.
baru je aku laluinya semalam.
btul-btul aku melaluinya.

terima kasih Allah kerana mengingatkan aku kepadamu.

Thursday, August 27, 2009

delilah dan natalie dah tiada..selamat tinggal kalian berdua

DELILAH - sebuah gitar jenis cort yang sangat2 aku sayang dah dipikat oleh orang lain selepas aku menceraikan delilah dengan mas kahwin RM300.

NATALIE - sebuah amplifier jenis marshall yang mempunyai tenaga batin sekuat 40 watt pun sudah dipikat oleh orang lain. Natalie taknak ikut aku, tp mengikut delilah meniggalkan aku keseorangan.

moga-moga kamu berdua baik-baik selalu ya!
papa selalu syg kamu berdua!
menyanyi dengan baik ya kalian berdua!
papa tetap ingat kalian sampai bila-bila.

aku rindu sangat sama kalian berdua.
DELILAH & NATALIE ( 2005 - 2009 )

bazaar atau pentas peragaan?

dimulakan dgn perbualan telefon.

aku: kau katne?
dekman: kat umh mmber aku nie. apsl?
aku: pg bazaar jom! aku tak beli lg juadah berbuka nie.
dekman: relaks ar! pkul 6 kita gerak.
aku: orait!

masa: 6 petang.
lokasi: bazaar ramadhan.

ak dh set kat paleotak ape yg ak nk beli.
memandangkan ada lauk kat umh, so ak nk cr air soya jew.
so, mata ak pon melilau la cari air soya kat setiap kedai yang ada kat situ.
tiba-tiba..
astaufiru'allahalazim..
ak kat dlm crita america next top model ke?
nk cari mknn ke nk jual badan?
takda lagi seksi ke pkaian korang?
prempuan-prempuan...
(p/s: aku tak maksudkn semua prempuan sama okay. maaf!)

kawan2..
hormatlah skit bulan ramadhan nie..
kau nk seksi2 kat umh la..
takpayah la nk pkai baju ketat kat tmpt rmai orang camnie..
dh terkurang dh pahala puasa ramai orang..
aku bkn sengaja pandang..
aku terpandang..
itu pun sbb ak nk cr air soya wat berbuka..

peliklah..
diorang nie tak segan ke?
takpela..
mungkin kali nie tak segan..
tp bila dah mngadap tuhan nnt baru tahu nk segan kowt..
ingt wehh..
kat sana nnt ada tv lg besar dr tv plasma tau tayang ape korang buat kat dunia dulu..

p/s: untuk itu, aku berazam taknak lg ke bazaar...takot~

bismillah

"ya allah, kuatkanlah iman hambamu ini. amin"

aku kena kuat!
jgn ikut kata hati yg mengajak kita buat benda2 tak elok neh.
sudah2 la dgn dosa2 yang pernah aku buat dlu.
ak taknak ulang balik dah.

bulan nie bulan mulia.
mohonlah apa yg nk minta dari Allah yang maha berkuasa.
lakukanlah segala amal ibadah.
hindarkanlah segala dosa.
moga2 kita mempunyai bekalan yg mencukupi di sana kelak.

Allah kan maha adil.
klau di dunia kau tidak berjaya mungkin di akhirat nnt sebaliknya.
itu yg aku tanamkn dlm diri aku.
alhamdulillah, aku lebih tenang dari masa dahulu.

moga-moga semuanya akan berkekalan sampailah akhir nafas aku.
moga-moga tidak terhenti sujudku padamu ya Allah.

" Ya Allah, kau ampunkan dosa-dosa ku ya Allah. Aku menyesal dengan perbuatanku dahulu ya Allah. Ya Allah, kau kuatkanlah imanku, semangatku, pedomanku hanya diatas jalan-Mu ya Allah, sesungguhnya kau maha mengetahui dan maha mengasihani. Amin "

Tuesday, August 18, 2009

10 lagu untuk bulan ini

1. Opick - Taubat
2. Opick - Tombo Ati
3. Ungu - Selawat
4. Ungu - Syurgamu
5. Ungu - Doa
6. Ungu - Sesungguhnya
7. Jamal Abdillah - Kepadamu Kekasih
8. Alexa - Jangan Kau Lepas
9. Yuna - Rocket
10. Yusuf Islam - Mother

taubat by opick

salam.

maaf ye kwn2 sbb ak lame tak update crita2 baru.
ak dh pulang ke politeknik.
so, agak bz skit.
lgpon malas nk ke cc untuk on9.
yela ak kn org ssh tak mampu nk beli laptop dan berukband.

ok.
bulan syaban dah nk berlalu.
bulan ramadhan dah nk tiba.
excited lak nk puasa nie.
maklumlah, bulan pnuh keberkatan kn.
takkn nk tolak pluang tmbh bekalan untuk hari penentuan kelak kn.

sblom ak mngundurkn diri wat kali nie.
ak nk kongsi lirik lagu taubat dr opick.
lagu nie btol2 wat kita insaf untuk kembali ke jalan Allah.
so klaw nk tgk video lagu nie,
sila lah ke youtube dan taip je opick.

akhir kata,
selamat berpuasa kawan2 smua!
jangan ponteng2 lg ya!
kita kan dh tua kn!

TAUBAT by opick:

wahai tuhan
jauh sudah
lelah kaki melangkah
aku hilang
tanpa arah
rindu hati sinarMu

wahai tuhan
aku lemah
hina berlumur noda
hapuskanlah
terangilah
jiwa di hitam jalanku

ampunkanlah aku
terimalah taubatku
sesungguhnya Engkau
sang maha pengampun dosa

ya Rabbi
ijinkanlah
aku kembali padaMu
meski mungkin
takkan sempurna
aku sebagai hambaMu

ampunkanlah aku
terimalah taubatku
sesungguhnya Engkau
sang maha pengampun dosa

berikanlah aku
kesempatan waktu
aku ingin kembali
kembali

dan mesti tak layak
sujud padamu
dan sungguh tak layak
aku

ampunkanlah aku
terimalah taubatku
sesungguhnya Engkau
sang maha pengampun dosa

berikanlah aku
kesempatan waktu
aku ingin kembali
kembali kepadamu

Tuesday, August 4, 2009

delilah

peninglah!
aku punya sumber kewangan yg mencukupi utk onizuka tiger.
tp aku berkeinginan mahukan sebuah electrical drum set.

hurmmm..
mahu jual delilah tapi khuatir tiada siapa mahu membeli.
ada sesiapa mahu membeli delilah aku?
delilah berasal dari indonesia.
berwarna hitam.
masih mempunyai dara sunti.
belum lagi di-upgradekan lagi.
nanti aku uploadkan gambarnya untuk kalian merisik ya!

aku punya lagi seminggu untuk berehat dirumah.
bosan sudah!
kenapa pihak politeknik suka-suka memberi cuti?
bila aku dah bersemangat nak belajar balik, time tue lah dapat cuti free.
potong stim la kau nie encik pengarah!

apa nk buat kat rumah nie?
memasak sudah.
angkat kain baju setiap petang sudah.
melepak bersama keluarga, rakan-rakan sudah.
bersosial sudah.
menjaga marissa amani sudah.
menghabiskan duit poket sudah.
aku perlukan suasana di dewan kuliah la!!!!
tapi bila dah start kelas mulalah malas..
manusia-manusia..
memang sukar untuk difahami.

oh aku begitu teruja untuk ke rumah pakcik ku hari sabtu dan ahad nanti.
ada kenduri kahwin katanya.
dah lama rasanya tak menjadi hamba suruhan nie.
bila ada kenduri kahwin, kerjaku hanya menangkap gambar.
kali nie aku sebagai hamba suruhan.
jom rewang!

aha!
megan ada interview di subang jaya.
boleh la aku berjumpa dgn dia.
rindu katanya.
maklumlah bukan selalu berjumpa.
sesekali nak lepas rindu apa salahnya.
tapi biar berbatas la kn?

untuk megan,
selamat ber-interview!
agak-agak gugup tue baca-baca apa yang patut ya!
baca doa makan pun boleh gak..
hahaha!

-KURT-